PRESENTATION

Huset det handlar om befinner sig i Lentella, det är en liten by överst på en kulle med ca 770 bofasta invånare, ca 398 m över havet, och bilvägen 14 km från det Adriatiska havet. Provinsen heter Chieti och tillhör regionen Abruzzo, närmaste större ort är Vasto och ligger vid Adriatiska havet. Så Lentella och Vasto ligger därmed i den allra sydligaste delen av Abruzzo, bara några km från gränsen till nästa region söderut som heter Molise.

Man brukar dela in landet Italien i tre delar, "norra Italien", "mellersta Italien", och "södra Italien". Lentella ligger då i den allra sydligaste delen av "mellersta Italien", vidare så räknas Molise sålunda till "södra Italien". Glasklart, eller hur?

Huset är ett stenhus av äldre sort, blev renoverat omkring år 2002-2003, består av ca 50 kvm mycket charmig och personlig planlösning. På nedre plan ett allrum/vardagsrum med bäddsoffa för 2 (ca 130-140 bred), ett sovrum med härlig dubbelsäng för par (140 cm bred). Plus att det finns en extra madrass att lägga ut på lämplig plats om så skulle behövas. Toalett med dusch, bidé, handfat och en tvättmaskin. På övre plan är det ett modernt och funktionellt kök. Till köket kan man komma upp genom den branta stålstegen/trappan, eller genom en egen ingång från utsidan. Huset är i den medeltida delen, och i kanten av byn, i riktning mot Adriatiska havet, man har havsutsikt från sovrumsfönstret, samt från trappan framför köksingången. Dessutom finns framför huset ett litet "torg" där man har en vidunderlig utsikt över kullarna, dalarna och havet nedanför.

Man kan bo totalt upp till 4-5 personer i huset, men ensam eller två går också bra då kostnaden är lågt satt.
(
skulle det vara så att ni är ett lite större sällskap, t.ex. 2 st familjer som reser tillsammans, ja då finns det också 2 st Agriturismo i Lentella där den ena familjen skulle kunna bo på en utav dom... Länkar till dessa finns under fliken TIPS & TRIX)

Huset hyres ej ut till en helt okänd publik, utan enbart till personer som det finns någon form av länk till från ägaren, dock behöver inte ägaren känna hyresgästen ifråga. Det kan t.ex. vara en kompis-abetskamrats-kusins-fasters-barnbarn eller så, tanken är det ska finnas någon form av länk mellan ägaren och hyresgästen, längden på länken spelar däremot ingen roll.
Välkommen höra av Er!

LENTELLA