LENTELLA

Lentella är en by med ca 770 bofasta invånare, den är naturligtvis som alltid i Italien en egen liten kommun. Det finns 2-3 barer, 2 små mat & diverseaffärer, apotek och frisör. Samt en medeltida kyrka som förstås spelar huvudrollen i siluetten av en medeltida italiensk stad överst på en kulle.

Lentella har ett medeltida ursprung, och hade under 1200-talet en viktig betydelse i regionen. Detta på grund av tillhörigheten av den mäktiga familjen d'Avolo... Mera information angående byn och dess historia finns att finna under LÄNKAR.

Lentella ligger så att säga där det ligger, 398 möh, och fågelvägen ca 11 km från det Adriatiska havet. Där man under januari, årets svalast månad har en medeltemperatur som motsvarar årsmedeltemperaturen för t.ex Stockholm... Mer om klimatet finns under fliken "LÄNKAR".
Dessutom så ligger Lentella bara 11,5 mil från skidorten Roccaraso med ett antal liftar och nedfarter från omkring 2000 meters höjd i omgivningen. Det är som att bo nära Åre och Rimini på en och samma gång, och dessutom få den italienska "La Famiglia" på köpet...

GRANNBYAR & HAVET