TIPS & TRIX
 

Till att börja med, att hyra ett hus eller bo på Agriturismo i Italien, det är inte en charterresa, utan en kvalitetsresa! Allt innebär att man ordnar det praktiska runt resan själv. Och det är varken svårt eller så speciellt krångligt faktiskt.

Vidare så bygger det hela på att man törs köra bil i Italien, och kör man bil helt normalt till vardags i Sverige, så är det varken svårare eller kräver mer kunskap att köra i Italien, det är helt enkelt inte svårt...!

Vi tar det i kronologiskt och pedagogiskt.

  1. Man bestämmer vart man ska bo (huset i Lentella).

  2. Man bokar in detta.

  3. Man köper de flygbiljetter som behövs.

  4. Man bokar en hyrbil.

  5. Man köper en bra karta över området där man ska vara. (även om man råkar äga en GPS) Kartan köper man här. Förslagsvis denna kartan.

  6. Sedan är det bara att genomföra resan enligt plan.

Ok, en smula förenklat, men det är alltså inte svårt!

Efter att allt är bokat och klart, det är då resan börjar, även om det är 5 månader till avgång. För då vet man resplanen, och man kan börja planera för vad man vill göra och se i området. Nu är det bara att Googla, surfa och planera för fulla muggar. Vill man sola/bada, vill man se kyrkor, vill man gå på museum, vill man besöka arkeologiska utgrävningar, vill man vandra i bergen, vill man studera unika arter i nationalparker, vill man köra bil och kolla in vackert landskap, vill man besöka alla gamla medeltida byar, vill man bara äta massor med god mat, vill man bara njuta av livet så som det borde vara. Ja listan kan göras nästan oändlig, man gör en detaljerad plan för resan, eller så är man bara spontan helt enkelt. Det beror ju förstås på vad man har för läggning, sällskap och ålder på alla osv. men att planera och forska det är ändå en stor del av resan, och gör resan mer fyllig när man väl är på plats.

Skulle det vara så att ni är fler än de 4-5 personer som huset rymmer, t.ex. att ni är 2 eller flera familjer som reser tillsammans. Då finns det dels ännu ett hus alldeles nära som vi kan hjälpa till att förmedla, och dels så finns det två Agriturismo i Lentella där resten av sällskapet kan bo under Er vistelse i Lentella. Agriturismo är att bo på lantgård ungefär, är generellt sett mycket fräscht och mycket trevligt, och för det mesta är det en liten lägenhet man hyr. De två som finns i Lentella är länkade här:
Colle della Ruta Dom har 1 lägenhet med 3 bäddar.
Bosco degli ulivi Dom har flera lägenheter med totalt uppåt 30 bäddar. Dom har även en lägenhet alldeles i närheten av huset som vi hyr ut.

Så ett sista tips, har du möjlighet så lär dej lite italienska, gå en nybörjarkurs, en eller gärna två terminer. Det kommer du få tillbaka, även om du pratar lite stappligt och med en del fel uttal så blir italienarna väldigt smickrade över att du åtminstone försöker dej på deras språk, och det är helt ofarligt att "göra bort sig" i dessa sammanhang, för det gör man, och det måste man få, för det är som sagt helt ofarligt...

Ok, ett tips till, köp en bra ordbok och/eller (helst och) en reseparlör, oavsett om du gått kurs i detta vackra språk eller ej. Dessa böcker är väldigt bra att ha med sig när ni ska beställa på restaurangen t.ex. För menyer på något annat än italienska är sällsynt utanför de stora turistorterna och på landsbygden...

Förresten, tycker ni detta är intressant? Glöm då inte att tipsa och sprida budskapet till era pålitliga vänner också!

RESAN HIT