RESAN HIT

Det går att ta sig till Italien och Abruzzo på många sätt, med egen bil eller MC, med tåg, med båt, med cykel, eller med flyg. Det enklaste, billigaste, smidigaste och tidseffektivaste sättet är att välja ett lågprisflyg, plus hyrbil på plats. Möjligheterna är många, men vi nämner här endast några möjliga och smidiga sätt.

RESAN TILL ABRUZZO:
Alt 1. Flyg med Ryanair, Skavsta - Rom Ciampino.
Restid ca 3 timmar till Rom. Där tar man då ut sin bokade hyrbil och börjar köra mot Abruzzo och Lentella. Det är en lätt körning då det är Autostrada eller annan större väg hela vägen utom de sista 4 km av totalt ca 25 mil. Detta tar ca 3 timmar.

Alt 2. Flyg med Ryanair, Skavsta - Rimini, Ancona, eller Bari (dessa går enbart sommartid)
Restid beroende på vilken flyplats, men ca 2:45 - 3:15 handlar det om. Där tar man då ut sin bokade hyrbil och börjar köra mot Abruzzo och Lentella. Det är en lätt körning då det är Autostrada eller annan större väg hela vägen utom de sista 4 km av totalt ca 25-35 mil beroende på vilken flygplats man valt. Detta tar ca 3-4 timmar...

Alt 3. Flyg med Norwegian, SAS eller Alitalia, Arlanda - Rom Fiumicino Leonardo Da Vinci.
Restid ca 3 timmar till Rom. Där tar man då ut sin bokade hyrbil och börjar köra mot Abruzzo och Lentella. Det är en lätt körning då det är Autostrada eller annan större väg hela vägen utom de sista 4 km av totalt ca 29 mil. Detta tar ca 3,5 timmar.

Tänk på att om man väljer ett flyg som kommer fram sent på kvällen så kan hyrbilskontoret vara stängt. Kolla upp biluthyrarens öppettider innan Ni köper flygbiljetter. Men ingen brukar stänga innan 21:00 i varje fall. Dessutom kan det kännas långt att köra sent och i mörker.

RESAN HEM IGEN:

Alt 1. Som hitresan fast tvärt om...

Alt 2. Som hitresan fast tvärt om...

Alt 3. Som hitresan fast tvärt om...

Ryanair
Norwegian
SAS
Alitalia

Allaflygbiljetter.se (kanon-site!)

HYRA BIL:
La Villa, här hyr du bil enkelt och smidigt genom ett företag i Sverige, La Villa anlitar Maggiore som är italiens största biluthyrningsfirma. Dom är inte billigast, men helt klart konkurrenskraftiga. Dessutom har La Villa ett journummer man kan ringa och tala på svenska om det skulle hända någonting oförutsett, det är en extra trygghet.

Holidayautos, funkar bra och är klart billigare, och man betalar i förskott via internet, ja svårare än så behöver det egentligen inte vara.

Economy Car Rentals, billiga och riktigt bra villkor angående försäkringar osv. Hemsida och bokning på svenska är ett plus.

Vilket biluthyrningsföretag ni än väljer, så läs villkoren innan slutförd bokning.

ÅKA TÅG:
Tåg med Trenitalia, om man vill åka tåg från någon flygplats eller ort nära flygplats, det kan också fungera utmärkt i vissa fall.

För ytterligare frågor eller eventuellt hjälp
med bokning, tveka då inte ta kontakt med:
lacasa@janstjernestam.com


 

PÅ KARTAN